0
Testosul

Cum ne intretinem masinile iarna?

Recommended Posts

Acum ca iarna ne bate la usa sa discutam putin despre cum ne intretinem masinile iarna....despre pregatiri si alte metode de intretinere ale masinilor noastre pe timp de iarna.

 

Folositi vreo ceara de protectie speciala pentru protejarea caroseriei?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ideea de a deschide un astfel de topic pe tema protejarii vopselei/lacului pe timp de iarna. Hai sa vedem parerile pasionatiolor, despre cum isi pregatesc sau si-au pregatit masina. Sunt aici pt a va ajuta sa va pastrati masina in cele mai bune conditii!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testosul, tu la ce varianta te-ai gandit pt a proteja vopseaua/lacul pt iarna?sau ce vei face pt a nu provoca zgarieturi suplimentare?

Eu propun o solutie, daca tot ne gandim cum sa protejam masina pe timp de iarna, trebuie sa vedem cum facem nici sa-i provocam zgarieturi fine suplimentare...un prim pas ar fi sa renuntam la matura sau peria de dat jos zapada de pe masina. Sau le putem folosii cu o singura conditie, ca atunci cand stratul de zapada depus pe masina sa fie destul gros astfel incat cand dam jos zapada cu peria sa nu ajungem la nivelul lacului.

Dar partea mai dureroasa este atunci cand va trebuii sa mergem la spalatorie si mizeria de pe masina este mult mai consistenta decat in perioadele calde...si nu vreau sa cred ca cineva crede ca solutia spalatoriilor indeparteaza mizeria in totalitate...acea pelicula subtire de murdarie care mai ramane denumita si "Traffic film" va fi inlaturata cu "minunata" laveta din piele de caprioara sau sintetica care bine deloc nu face. Eu chiar daca am acces la toate variantele si solutiile pt o spalare safe, reconosc ca am momente ca si mie imi este lene sa o spal singur, asa ca pe perioada iernii, cand merg la spalatorie masina vede decat jet cu apa si atat, fara a mai fi stearsa. Iarna si asa pe jos este tot timpul flescaiala, baltoace, multa mizerie etc si este imposibil sa ajungi cu ea curata chiar si pana acasa, in felul asta evitam zgarieturile provocate suplimentar. Daca nu ma credeti ce am spus mai sus referitor la "spuma activa" ca nu curata in totalitate, dupa ce spalati masina spuneti celui care o spala sa nu o mai stearga si ve-ti vedea cand se usuca...si aici ma refer la o masina care nu a mai fost spalata de cel putin 6-7 zile in care a mers cel putin cateva ore pe zi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

0