0
matrixu

SEAT implineste 60 de ani

Recommended Posts

Acum 60 de ani, in data de 9 mai 1950, lua nastere compania Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo (SEAT). Atunci s-a semnat un acord intre Institutul National Industrial, sapte banci spaniole si constructorul italian Fiat.

 

Linia de asamblare a fost data in folosinta in anul 1953, atunci cand pe portile uzinei a iesit primul model Seat. Acesta a fost sedanul 1400 A care dispunea de tractiune pe puntea spate si avea un propulsor cu patru cilindri pozitionat in fata capabil sa produca 44 de cai putere. La vremea aceea, 925 de muncitori lucrau pentru a putea asambla cinci masini pe zi, iar cifrele au crescut odata cu trecerea anilor.

 

In prezent, Seat face parte din Grupul Volkswagen si are reprezentati in aproape toate segmentele pietei auto. Modelele Seat au un design unic, o personalitate puternica, dar mai ales dispun de o "aroma" Mediteraneeana. Odata cu intrarea in cadrul VAG, Seat a beneficiat de investitii majore in cercetare si dezvoltare si a avut acces la tehnologii noi.

 

De asemenea, Seat a beneficiat si de platformele de baza pe care erau fabricate modelele VAG, ceea ce a dus la o scadere a costurilor de productie. In acelasi timp, constructorul spaniol s-a extins pe pietele europene multumita retelei de distribuitori ale Grupului Volkswagen. In acest moment, Seat are 11.000 de angajati, 1.300 dintre acestia lucrand in cadrul departamentului de cercetare si dezvoltare. Uzina de la Martorell poate produce astazi pana la 2.000 de masini pe zi. Din 1953 si pana acum, Seat a asamblat peste 16 milioane de automobile.

 

Viitorul companiei pare unul in crestere, Seat pregatindu-se sa introduca pe piata si un model electric prefigurat de Conceptul IBE. Cu ajutorul Ministerului pentru Stiinta si Inovare, compania spaniola va cerceta, va dezvolta si va pune bazele mobilitatii electrice. Obiectivul acestui proiect il constituie investigarea tehnologiei pentru producerea unui vehicul electric in Spania si stabilirea infrastructurii aferente. Aceasta initiativa reprezinta cea mai mare provocare cu care s-a confruntat pana acum industria spaniola.

 

 

Text preluat de pe Automarket

 

Anuntul de pe siteul Seat

Share this post


Link to post
Share on other sites

La multi ani Seat si sa apucam cu totii sa fim in continuare bucurati de acest brand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

0